Det var lige os

Det var lige os

Vi har prøvet mange forskellige typer af ferier, og der er mange gode ferier blandt dem, men denne sommer var vi på en ferie, som de kalder agriturismo toscana. Det er i bund og grund en bondegårdsferie med toscansk fortegn, men det er bestemt ikke som de bondegårdsferier, vi har været på i Danmark og resten af norden.

Vi ville det her

Vi så på rejsemessen, at det nu var muligt at få den type ferie, og vi vidste med det samme, at det var noget som vi skulle prøve, for vi er begge vilde med Italien og de mange fantastiske produkter, som de har i Toscana.

Vi fik den mest fantastiske modtagelse af vores værtsfamilie, og derfra blev deres gæstfrihed og venlige behandling af os bare bedre. Vi fik en grundig gennemgang af, hvad der var af produktion på gården, og det var ikke småting, som familien havde af traditioner indenfor produktion af oste, skinker, olie og vin.

Gården havde været i familiens eje i over 150 år, og de stod for produktion, forberedelse af alt, som en familie med 3 generationer boende på gården havde brug for, og vi fik et unikt indblik i, hvordan en klassisk, toscansk familie lever, arbejder og nyder livet med venner og familie.

At nyde tilværelsen

At de nyder livet, er noget, som kræver god mad, og det er noget, som de producerer i overflod. De bruger deres egne produkter og deres store urtehave, og frugtlunden er med til at sikre, de altid har rigeligt, også selvom der kommer mange gæster, hvad der åbenbart tit gør, for vi deltog i flere improviserede fester med familie og venner. Tid som sagtens kunne være brugt på produktionen af de mange produkter, men nej, tiden blev brugt på os og venner, for livet skal nydes, mens man er her, og det er noget, som de forstår, for det du ikke når i dag, kan du nå i morgen, og ting tager tid, når man forædler skinker, oste, vin og olie.