Find det rigtige udstyr til nødsituationer på din tur i det fri

Skal du afsted på telttur, overlevelsestur eller bare en mindre tur i det fri? Så er det en god idé, du har styr på dit udstyr, hvis du skulle komme i uvante situationer. Når du først er kommet dybt ind i naturen, så er der ikke hjælp at hente lige i nærheden. Her er det altså dit eget ansvar, at du har pakket til forskellige nødsituationer, som kan forekomme. Dette kan blandt andet være, hvis du og/eller din ven kommer galt afsted, så skal I have pakket udstyr, der kan hjælpe jer. 

Overlevelsestæppe

Det er en dristig beslutning at bevæge sig ud på ukendt terræn, som naturen er. Derfor bør I altid være forberedt på, at den planlagte tur formentligt ikke kommer til at foregå som forventet. Det kan for eksempel være I er nødt til at slå lejr undervejs på jeres tur. Her kan det være en god idé at investere i et overlevelsestæppe, hvis eksempelvis det skulle blive meget koldere, end I havde forventet. Her kan I købe overlevelsestæpper i forskellige størrelser, så I både kan deles om et eller have et hver. 

Førstehjælpstaske

Skulle det uheldige ske, at I kommer galt afsted, så er det meget vigtigt, at I har en førstehjælpstaske i nærheden. Her findes der mange forskellige modeller af førstehjælpstasker, så I bør bruge god tid på at udvælge den model, der passer jeres tur. Det kan være en en skuldertaske, som I kan have med jer på en mindre tur, eller en større taske som er god til en længere tur. I kan læse meget mere om førstehjælpstasker på xtragrej.dk.

Førstehjælpsudstyr

Når I har fundet jeres førsthjælpstaske/tasker, så handler det næste step om at udvælge det førstehjælpsudstyr, som I finder relevant til jeres tur. Her kan det være en god idé at have basisudstyr med som plaster, saks og myggespray, som I helt sikkert for brug for. Herefter er det egentligt op til jer selv at få fyldt førstehjælpstasken op med udstyr. I kan med fordel lede efter de mange forskellige pakkeløsninger, som er ude på markedet, hvor I kan få en bred vifte af udstyr, der formentligt kan dække jer ind på turen.