Undgå klassiske fejl ved tebrygning

Undgå klassiske fejl ved tebrygning

Te er en rigtig populær drik, som mange mennesker drikker verden over. Faktisk er der rigtig mange mennesker, som foretrækker te frem for kaffe. Jeg er et af de mennesker. Jeg er helt vild med te, og jeg drikker flere kopper om dagen. Jeg kan rigtig godt lide at starte dagen ud med en god kop sort te. Om eftermiddagen er jeg mere til hvid eller grøn te. 

Det kan faktisk godt være svært at brygge en god kop te. Der er mange faktorer, man skal være opmærksom på, hvis man skal have de helt rigtige smagsnuancer frem i teen. I denne lille artikel vil jeg give et par gode råd til, hvordan du undgår at begå de helt klassiske fejl, når du skal lave en kop te. 

For det første skal du være opmærksom på, at de forskellige slags te skal brygges ved en særlig temperatur. Faktisk er det kun sort te, som tåler at blive lavet med friskkogt vand. Grøn te, hvid te og Oolong-te skal laves med cirka 80 grader varmt vand. Oolong-te kan også laves ved 90 grader. I den forbindelse er det smart at have en elkedel med indbygget temperaturmåler, så du kan se, hvor mange grader vandet er. Alternativt kan du bruge et eksternt termometer. Lad vandet koge op og derefter køle ned til den rette temperatur. 

Det næste, du skal være opmærksom på, er trækketiden. Hvis du lader din te trække for længe, kan du risikere, at den bliver helt bitter og stærk. Grøn te skal ikke trække mere end fire minutter. Oolong-te skal trække mellem fire og otte minutter. Sort te skal trække mellem tre og seks minutter. Du kan altid kigge på emballagen eller spørge din lokale tehandler, hvis du bliver i tvivl om trækketiden. 

En klassisk fejl, som mange begår, når de laver te, er, at de bruger den samme tekande til alle slags te. Sort te er en kraftig te, som har gennemtrængende smag og farve. Det kan godt smitte af og blive siddende i din tekande. Hvis du så også laver mildere te som hvid te og grøn te i samme tekande, risikerer du, at smagen fra den sorte te vil påvirke. Derfor vil jeg anbefale, at du anskaffer dig en tekande til sort te og en tekande til hvid te og grøn te. Hos Carstensens Tehandel har de et stort udvalg af tekander, så du kan finde en tekande, der passer til din smag.